Mutluluk Veren Bilgi

Az Bakım Gerektiren 10 Köpek Irkı

0

1. Basenji

Kısa kürkü, mütevazı yapısı ve “köpek kokusu” olmaması nedeniyle bu mükemmel cins hemen listenin başına yükselir.Onu yıkarken dikkat etmeniz gereken tek şey kulağına su kaçmamasıdır.Bu arada, havlamayan bir köpek olarak görülse de, yine de çok ses çıkarabilir.

2. Vizsla

Çarpıcı, kokusuz Vizsla, gerçekten yıka gezdir diyebileceğiniz kadar sevecen bir av köpeğidir. O salya akıtmaz hemde girdiği ortama ışık saçar. Bu Köpek egzersiz sever  ve sık sık çalıştırılmalıdır.

3. Whippet

Whippet’ler, evi temiz tutan ve kokusuz barışçıl köpeklerdir.Gerçekten soğuk bir iklimde ikamet etmeyen herkes onları seçmelidir.

4. Boston Terrier

Boston Terrierlerin köpek kokusu yoktur.  Zor  eğitilmelerine rağmen, iyi huylu ve çocuklarla arası mükemmel bir ırktır.

5. Doberman Pinscher

Dobilerin neredeyse hiç kokusu yoktur ve çok az tüy dökerler.Bu devasa köpekleri seçecekseniz onları tımar etmek, listemizdeki diğer ırklara göre biraz daha uzun sürüyor.

6. Manchester Terrier ve Oyuncak Manchester

Manchester Terrier’in tek kusuru, bazılarının kolayca güneş yanığı olabilmesidir, bu yüzden ona karşı dikkatli olmalısınız. Zeki, eğitilmesi basit ve bakımı kolay bir köpek ırkıdır.

7. Puanter ( Pointer )

Az bakım gerektiren ancak çok fazla aktivite isteyen bir ırktır.Bu dayanıklı cins, sürekli avlanmak için tasarlanmıştır. Çamuru çok sever. Puanterler güzel, ağırbaşlı ve sadık bir köpektir.

8. Kısa Tüylü Alman Puanteri

Listemizdeki diğer bazı türlerden biraz daha fazla tüy dökse de, kısa tüylü Alman puanteri çok tüy döken bir ırk değildir.Onu tamamen temiz ve memnun etmeniz için sadece ara sıra bir tazı eldiveni ile kısa bir cilalamaya ihtiyacı var.

İlgini Çekebilir  Mango: Tropik Bir Lezzet Şöleni

9. Weimaraner

Weimaraner nispeten az tüy döker ve çok kısa tüyleri vardır.Bu cins, yönetimi basit olacak şekilde geliştirilen avcı ırkların özelliklerine sahiptir.

10. Xoloitzcuintli

Xolo’da tüy olmaması nedeniyle dökülme, dolaşma veya fırçalama olmaz. Cilt yağlarını sağlıklı bir seviyede tutmak için onu yıkamalı ve nemlendirmelisiniz.

Cevap bırakın