Türk Kültüründe Şifalı Bitkiler
Türk kültüründe şifalı bitkiler oldukça fazladır. Bunun en temel sebebi ülkemizde yetişen bitki çeşitliliğinin son derece fazla olmasıdır. Ülkemizdeki şifalı bitkileri sizler için derledik. İşte ülkemizde yetişen o şifalı bitkiler…
Zeytin
Akdeniz ikliminin önemli bir parçası olan zeytin, yağlık olarak da direkt olarak da tüketilmektedir. İki türlü de ayrı faydası olan zeytin, en sağlıklı ürünlerden biridir. Özellikle düzenli zeytinyağı tüketen insanların daha sağlıklı olduğu bilinmektedir.
Defne Yaprağı
Defne yaprağı, özellikle Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde yemeklere lezzet vermesi için kullanılan bir bitkidir. Özellikle et yemeklerinde etin hazırlanmasında marine edilmesinde kullanılmaktadır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra oldukça şifalıdır.
Karabaş Otu
Karabaş otu, İbn-i Sina’nın ‘’beynin süpürgesi’’ olarak bahsettiği ottur. Karabaş otunun birçok faydası bulunur. Eski yıllarda sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Aynı zamanda astım ve alerjiye iyi geldiği bilinmektedir.
İncir
Yaşı, kurusu, yağı veya çekirdeği gibi ayrı ayrı tüketilebilen önemli meyvelerden biridir. İncir şifa deposu olarak bilinir ve tüketilmesi önemlidir. BU meyve Kur’an-ı Kerim’de de geçer.
Üzüm
Ülkemizin her yerinde yetişebilen bir meyvedir. Birçok çeşidi bulunur. Antioksidan özelliği bulunan üzümün her bir farklı türünde farklı şifalar bulunduğu bilinir.
Çörek Otu
Çörek otu, Türk kültüründe şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Peygamber Efendimizin de övgüyle bahsettiği bu bitki, her derde derman olan son derece şifalı bitkiler arasında yer alır. Çörek otu bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle öne çıkar.
Kantaran Otu
Kantaron otu, oldukça şifalı bitkiler arasındadır. Yağ formunda da kullanılabilen bu otun yağının da kendisinin de türlü faydası bulunur. Kantaron otu, yatıştırıcı etkiye sahiptir ve sinir strese iyi gelir.
Çakşır Otu
Çakşır otu halk arasında ikiz doğurtan ot olarak bilinir. Cinsel afrodizyak etkisi vardır ve doğurganlığı artırma özelliği bulunur. Bu otun hayvanları ikiz doğurttuğu düşünülse de bu görüşün bilimsel bir dayanağı yoktur.
Sarımsak
Kokusu birçok insan tarafından rahatsız edici bulunsa da oldukça şifalıdır. Virüsler ve bakteriler üzerinde kırıcı etkisi bulunur. Bağışıklığı arttırır.
Keçi Boynuzu
Geçmişten beri kullanılan şifalı bitkilerden biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hormonları destekler.
Magazin Dünyasında Unutulmaz Skandallar için tıklayın!