Mutluluk Veren Bilgi

Türk Kültüründe Şifalı Bitkiler

0

Türk kültüründe şifalı bitkiler oldukça fazladır. Bunun en temel sebebi ülkemizde yetişen bitki çeşitliliğinin son derece fazla olmasıdır. Ülkemizdeki şifalı bitkileri sizler için derledik. İşte ülkemizde yetişen o şifalı bitkiler…

Zeytin

Akdeniz ikliminin önemli bir parçası olan zeytin, yağlık olarak da direkt olarak da tüketilmektedir. İki türlü de ayrı faydası olan zeytin, en sağlıklı ürünlerden biridir. Özellikle düzenli zeytinyağı tüketen insanların daha sağlıklı olduğu bilinmektedir.

Defne Yaprağı

Defne yaprağı, özellikle Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde yemeklere lezzet vermesi için kullanılan bir bitkidir. Özellikle et yemeklerinde etin hazırlanmasında marine edilmesinde kullanılmaktadır. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra oldukça şifalıdır.

Karabaş Otu

Karabaş otu, İbn-i Sina’nın ‘’beynin süpürgesi’’ olarak bahsettiği ottur. Karabaş otunun birçok faydası bulunur. Eski yıllarda sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Aynı zamanda astım ve alerjiye iyi geldiği bilinmektedir.

İncir

Yaşı, kurusu, yağı veya çekirdeği gibi ayrı ayrı tüketilebilen önemli meyvelerden biridir. İncir şifa deposu olarak bilinir ve tüketilmesi önemlidir. BU meyve Kur’an-ı Kerim’de de geçer.

Üzüm

Ülkemizin her yerinde yetişebilen bir meyvedir. Birçok çeşidi bulunur. Antioksidan özelliği bulunan üzümün her bir farklı türünde farklı şifalar bulunduğu bilinir.

Çörek Otu

Çörek otu, Türk kültüründe şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Peygamber Efendimizin de övgüyle bahsettiği bu bitki, her derde derman olan son derece şifalı bitkiler arasında yer alır. Çörek otu bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle öne çıkar.

Kantaran Otu

Kantaron otu, oldukça şifalı bitkiler arasındadır. Yağ formunda da kullanılabilen bu otun yağının da kendisinin de türlü faydası bulunur. Kantaron otu, yatıştırıcı etkiye sahiptir ve sinir strese iyi gelir.

Çakşır Otu

Çakşır otu halk arasında ikiz doğurtan ot olarak bilinir. Cinsel afrodizyak etkisi vardır ve doğurganlığı artırma özelliği bulunur. Bu otun hayvanları ikiz doğurttuğu düşünülse de bu görüşün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Sarımsak

Kokusu birçok insan tarafından rahatsız edici bulunsa da oldukça şifalıdır. Virüsler ve bakteriler üzerinde kırıcı etkisi bulunur. Bağışıklığı arttırır.

Keçi Boynuzu

Geçmişten beri kullanılan şifalı bitkilerden biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hormonları destekler.

Magazin Dünyasında Unutulmaz Skandallar için tıklayın!

 

Cevap bırakın