TYRK
En Son Eklenen İçerikler
Polioksietilen-30-stearat nedir? Nelerde kullanılır? Faydaları ve yan etkileri nelerdir?
Polioksietilen-30-stearat, bir yüzey aktif maddedir. Stearik asidin bir polioksietilen zinciri ile eterleştirilmesiyle elde edilir. Bu, stearik asidin hidrofilik ve lipofilik özelliklerini birleştirerek, hem su hem...
https://tyrk.com.tr
MCT (Orta zincirli dallanmış trigliseridler) yağı nedir, faydaları ve yan etkileri nelerdir?
Orta zincirli dallanmış trigliseridler (MCT’ler), 8 ila 12 karbonlu yağ asitlerinden oluşan trigliseritlerdir. Bu yağ asitleri, daha uzun zincirli yağ asitlerinden farklı olarak, doğrudan karaciğere...
https://tyrk.com.tr
Trietanolamin: Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?
Trietanolamin nedir? Trietanolamin (TEA), hem üçüncül bir amin hem de bir triol (üç alkol grubuna sahip bir molekül) olan viskoz, renksiz bir organik bileşiktir. Kozmetik,...
https://tyrk.com.tr
Span 65: Gıda ve Kozmetikte Kullanılan Güvenli ve Etkili Yüzey Aktif Madde
Span 65, sorbitan tristearati olarak da bilinen, gıda ve kozmetikte emülgatör, stabilizatör ve dağıtıcı ajan olarak yaygın olarak kullanılan iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir....
https://tyrk.com.tr
Marvel’ın Popülaritesi Neden Azaldı?
Marvel, 2008 yılında Iron Man ile başlayan ve onu takip eden yıllar içinde büyük bir başarı elde eden bir süper kahraman filmi ve dizisi evrenidir....
https://tyrk.com.tr
Susuz lanolin: Cildiniz için mucize yağ
Susuz lanolin nedir? Susuz lanolin, yün yağının sudan arındırılmış halidir. Yün yağının yapısında bulunan su, yüksek sıcaklıklarda buharlaştırılarak susuz lanolin elde edilir. Susuz lanolinin özellikleri:...
https://tyrk.com.tr
Gliserol monostearat nedir? Kullanım alanları ve faydaları
Gliserol monostearat (GMS), gıda ve kozmetik ürünlerinde emülgatör olarak kullanılan beyaz, kokusuz ve tatsız bir tozdur. Gliserin ve stearik asitten yapılır. GMS, hem yağ-su hem...
https://tyrk.com.tr
Stearik asit nedir? Özellikleri, kullanım alanları ve faydaları
Stearik asit, CH₃(CH₂)16COOH formülüyle gösterilen doymuş bir yağ asididir. Çoğu hayvan ve bitkiden elde edilen katı-sıvı yağlarda, ekseriya gliserid stearin şeklinde bulunur. Stearik asit ve...
https://tyrk.com.tr
Mentol: Faydaları, Yan Etkileri ve Kullanım Alanları
Mentol, nane ve nane yağlarından elde edilen, keskin kokulu, mumsu, kristalimsi bir maddedir. Berrak veya beyaz renkli, oda sıcaklığında katı olan ve hafifçe eriyen bir...
https://tyrk.com.tr
Metil Salisilat: Nedir, Ne İşe Yarar?
Metil salisilat, salisilik asidin metil esterinin adıdır. C8H8O3 formülüne sahip, renksiz, viskoz bir sıvıdır. Kök birasını andıran tatlı, meyvemsi bir kokuya sahiptir. Metil salisilat, birçok...
https://tyrk.com.tr
Konuyla İlgili Kaynaklar
Sponsorlu Bağlantı
T.Y.R.K bir yapay zeka modeli olduğu için hata yapabilir. Lütfen önemli bilgileri doğrulayın.